Povodom Dana Šehida Opštine Busovača u organizaciji Udruženja Porodica poginulih šehida pripremljen je iftar za porodice poginulih šehida

Dan Šehida Općine Busovača.jpg 4

Dana 17.06. 2016. povodom Dana Šehida Opštine Busovača u organizaciji Udruženja Porodica poginulih šehida pripremljen je iftar za porodice poginulih šehida. U periodu od 19:30 organizovano je polaganje cvijeća na spomen obilježju, proučen je jasin i tehvih te potom je nastupilo vrijeme iftara kojem se odazvao veći broj građana.Načelnik Općine Busovača i predsjednik KO SDA SBK gosp. Asim Mekić,predsjednik OO SDA Busovača gosp. Hilmija Šečić,  položili su cvijeće i učenjem fatihe odali počast poginulim Šehidima.  Asocijacija mladih OO SDA Busovača je učestvovala i pomogla organizaciji ovog događaja te se ovom događaju odazvao veći broj članova asocijacije. Ispred Asocijacije mladih OO SDA Busovača, predsjednik Asocijacije, Ervin Prosjanović, predstavnica Udruženja Žena SDA Busovača Ilma Durak, te potpredsjednik  Maid Neslanović su položili cvijeće i proučili fatihu.

Nakon finalizacije događaja, prisutni se uputili prema džamiji gdje su klanjali akšam namaz, te potom pristupili iftaru postavljenom ispred džamije. Organizacija je bila uspješna, te su Udruženje Porodica kao i Asocijacija mladih SDA bili zadovoljni krajnjim ishodom.Zaista je Alah od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Dženet koji će im dati-oni će se na Allahovom putu boriti, pa će ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu i Indžilu i Kuranu-, a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste sa Njim ugovorili, i to je veličanstvena pobjeda. (Et- Tevba, 111)..

Related posts