Izetbegović na promotivnom skupu Asocijacije žena SDA: Trudim se da žene u SDA imaju svoje mjesto

bake-400x266

U hotelu Terme na Ilidži danas je održan promotivni skup Asocijacije žena SDA.

Prisutnima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Uz predstavljanje rezultata koje je vlast predvođena Strankom demokratske akcije ostvarila posljednje dvije godine, Izetbegović je naglasio važnost uloge žena u stranci, ali i državi Bosni i Hercegovini.

– Ja se trudim da žene u SDA imaju svoje mjesto. One su bolje bile pozicionirane na početku, kada je trebalo probijati led, a onda u toj, pomalo, muškoj borbi su izgubile pozicije. Ja se trudim gore gdje se direktno pitam da se te stvari popravljaju. Ja sam jednu od žena kandidirao za Kadrovsku komisiju, a drugu za predsjednicu Savjeta stranke. I radit ću tako i dalje – kazao je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA.

Izetbegović je kazao da se mi nalazimo na jednoj historijskoj raskrsnici.

– Vidite ovu stvar sa referendumom i zaista ćemo krenuti ili širokim putem koji vodi ka članstvu u Evropskoj uniji, NATO-u, prosperitetu, zapošljavanju, pomirenju, stabilizaciji i jačanju države, ili ćemo krenuti unazad, ka konfliktima, odbijanju investicija, svađama, referendumima. Trebamo sve učiniti da se nipošto ne krene ovom stranputicom. Kada je u pitanju ovaj pravi put, SDA je puno učinila – poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

(N. Pobrić/Faktor.ba/Foto: M. Živojević)

Related posts